تاریخ آغاز و پایان دهه فاطمیه

دهه فاطمیه اول : از دهم تا بیستم جمادی الاول
دهه فاطمیه دوم : از یکم تا دهم جمادی الثانی

 

-------------------------------------------------

 

چگونگی شهادت حضرت فاطمه (س)

رویداد خانه فاطمه (به عربی:حَرق دار)، به روایاتی اشاره می‌کند که بر اساس آنها ابوبکر پس از انتخاب شدن به عنوان خلیفه مسلمانان به همراه عده‌ای از همراهان از جمله عمر به قصد گرفتن بیعت به خانه حضرت علی(ع) می‌رود و در آنجا با مقاومت علی و فاطمه روبرو می‌شود. بنا بر نوشته منابعی مانند یعقوبی و بلاذری عمر در این واقعه تهدید» می‌کند که اگر اجازه ورود به او ندهند خانه را به آتش می‌کشد.

 

سید جعفر شهیدی، نویسنده شیعه، تهدید به آتش زدن را تایید می‌کند. از نظر او با توجه به اینکه شیعیان یا دسته‌های ی موافق آنها در سنین اول هجرت نیرویی نداشته‌اند، جعل روایات مربوط به این رویداد ناممکن می‌نماید. به علاوه او بیان می‌دارد که برخی از این روایات در نوشتارهای مغرب اسلامی (اندلس) هم آمده‌است. اما در مورد اینکه آیا بازوی دختر پیغمبر را با تازیانه آزرده‌اند»، یا می‌خواسته‌اند با زور بدرون خانه راه یابند و او که پشت در بوده‌است، صدمه دیده» می‌نویسد در آن گیر و دارها ممکن است چنین حادثه‌هایی رخ داده باشد». به گفتهٔ دنیس صوفی، روایتِ طبری از گفته ابو بکر در بستر وفات کاش خانهٔ فاطمه را، اگر هم به قصد جنگ بسته بودند، برنگشوده بودم» به طور تلویحی به این معناست که خانه فاطمه ممکن بوده به زور باز شده باشد.


بروجردی، ، شاهرودی و حسین خراسانی، ان و مراجع شیعه، معتقدند که حضرت فاطمه (س) در اثر صدمات و جراحات وارده که در حین رویداد خانه فاطمه اتفاق افتاد و منجر به شکستگی پهلو و سقط جنین وی گردید، به شهادت رسیده است. در عین حال این نویسندگان بر این نظر دارند که حضرت فاطمه (س) بین ۷۵ تا ۹۵ روز پس از وفات محمد به شهادت رسیده است.

 

حضرت زهرا دراحادیث معتبر

امام صادق علیه السلام 

١.حق معرفتها فقد ادرک لیله القدر؛ (۱) هر کس به شناخت حقیقی فاطمه علیه السلام دست یابد، بی گمان شب قدر را درک کرده است .»

 

آثار محبت به فاطمه علیه السلام

۲ . پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله می فرمایند:

 

من احب فاطمه ابنتی فهو فی الجنه معی ومن ابغضها فهو فی النار؛ (۲) هر کس فاطمه علیه السلام دخترم را دوست بدارد، در بهشت با من است، و هر کس با او دشمنی ورزد، در آتش [دوزخ] است .»

 

اطاعت از فاطمه علیه السلام

۳ . امام باقر علیه السلام می فرمایند:

 

… ولقد کانت – علیها السلام – مفروضه الطاعه علی جمیع من خلق الله من الجن والانس والطیر والوحش والانبیاء والملائکه … ؛ (۳) اطاعت از فاطمه علیه السلام بر تمامی آفریدگان خدا از جن و آدمیان و پرندگان و وحوش و پیامبران و فرشتگان واجب است .»

 

دستورهای فاطمه علیه السلام

۴ . پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله می فرمایند:

 

… یا علی انفذ لما امرتک به فاطمه فقد امرتها باشیاء امر بها جبرئیل علیه السلام … ؛ (۴) ای علی! آنچه را فاطمه علیه السلام بدان امر می کند، انجام ده؛ زیرا من چیزهایی را به او امر کرده ام که جبرئیل علیه السلام به آنها امر کرده است .»

 

خلقت فاطمه علیه السلام

۵ . پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله می فرمایند:

 

ان فاطمه خلقت حوریه فی صوره انسیه … ؛ (۵) بی شک فاطمه علیه السلام حوریه ای است که به صورت انسان آفریده شده است .»

 

چرا نام فاطمه علیه السلام

۶ . پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله می فرمایند:

 

انی سمیت ابنتی فاطمه لان الله عزوجل فطمها وفطم من احبها من النار؛ (۶) من نام دخترم را فاطمه علیه السلام گذاشتم؛ زیرا خدای – عزوجل – فاطمه علیه السلام و هر کس که او را دوست دارد، از آتش دوزخ دور نگه داشته است .»

 

آثار نام فاطمه علیه السلام

۷ . امام کاظم علیه السلام می فرمایند:

 

لایدخل الفقر بیتا فیه اسم محمد او احمد او علی او الحسن او الحسین او جعفر او طالب او عبدالله او فاطمه من النساء؛ (۷) در خانه ای که نام محمد یا احمد یا علی یا حسن یا حسین یا جعفر یا طالب یا عبدالله و یا از میان ن، فاطمه باشد، فقر [و تنگدستی] وارد نمی شود .»

 

احترام به نام فاطمه علیه السلام

۸ . امام صادق علیه السلام به شخصی که نام دخترش را فاطمه گذاشته بود، فرمود:

 

… اذا سمیتها فاطمه فلا تسبها و لاتلعنها ولاتضربها؛ (۸) حالا که نام او را فاطمه گذاشته ای، پس دشنامش مده، نفرینش مکن و کتکش مزن .»

 

الگوی نمونه

۹ . امام زمان علیه السلام در یکی از نامه هایشان می فرمایند:

 

وفی ابنه رسول صلی الله علیه و آله لی اسوه حسنه … ؛ (۹) در دختر پیامبر خدا صلی الله علیه و آله برای من الگوی نیکویی است .»

 

یاور خوب

۱۰ . پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله از حضرت امیرالمؤمنین، علی علیه السلام درباره حضرت فاطمه زهرا علیه السلام پرسیدند، حضرت پاسخ دادند:

 

نعم العون علی طاعه الله؛ (۱۰) [فاطمه علیه السلام] خوب یاوری در راه اطاعت و بندگی خداست .»

 

عزیزترین مردم

۱۱ . پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله می فرمایند:

 

… فاطمه اعز البریه علی (۱۱) ؛ فاطمه علیه السلام عزیزترین مردم در نزد من است .»

 

نور چشم و میوه دل من

۱۲ . پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله می فرمایند:

 

… ان فاطمه بضعه منی و هی نور عینی وثمره فؤادی … ؛ (۱۲) فاطمه علیه السلام پاره تن و نور چشم و میوه دل من است .»

 

خشم و خشنودی فاطمه علیه السلام

۱۳ . پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله می فرمایند:

 

ان الله لیغضب لغضب فاطمه ویرضی لرضاها؛ (۱۳) بی شک خداوند با خشم فاطمه علیه السلام به خشم می آید و با خشنودی او خشنود می شود .»

 

دشمن فاطمه علیه السلام در دوزخ است

۱۴ . پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله می فرمایند:

 

… یا فاطمه! لو ان کل نبی بعثه الله وکل ملک قربه شفعوا فی کل مبغض لک غاصب لک ما اخرجه الله من النار ابدا؛ (۱۴) ای فاطمه! اگر تمام پیامبرانی که خدا برانگیخته و تمام فرشتگانی که مقرب درگاه خود گردانده است، برای هر کینه توزی که حق تو را غصب نموده است، شفاعت کنند، هرگز خدا او را از آتش [دوزخ] خارج نمی سازد .»

 

اختر تابناک

۱۵ . امام صادق علیه السلام می فرمایند:

 

… فاطمه کوکب دری بین نساء اهل الدنیا … ؛ (۱۵) فاطمه علیه السلام اختری تابناک در میان ن دنیاست .»

 

سرور ن

۱۶ . امام صادق علیه السلام می فرمایند:

 

… فاطمه سیده نساء العالمین من الاولین والاخرین؛ (۱۶) فاطمه علیه السلام سرور ن جهانیان از اولین تا آخرین است .»

 

تسبیحات حضرت زهرا علیه السلام

۱۷ . امام باقر علیه السلام می فرمایند:

 

ما عبد الله بشی ء من التحمید افضل من تسبیح فاطمه علیهاالسلام … ؛ (۱۷) خداوند در حمد و ستایش به چیزی برتر از تسبیح فاطمه علیه السلام عبادت نشده است .»

 

درود بر فاطمه علیه السلام

۱۸ . امام رضا علیه السلام می فرمایند:

 

اول من جعل له النعش فاطمه ابنه رسول الله، صلوات الله علیها وعلی ابیها وبعلها وبنیها؛ (۱۸) نخستین کسی که پس از مرگش برای او تابوت ساخته شد، فاطمه علیه السلام دختر رسول خدا صلی الله علیه و آله بود؛ درود و صلوات خدا بر او و پدر و شوهر و فرزندانش باد .»

 

نفرین الهی برای دشمنان فاطمه علیه السلام

۱۹ . پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله می فرمایند:

 

ملعون ملعون من یظلم بعدی فاطمه ابنتی ویغصبها حقها ویقتلها … ؛ (۱۹) مورد نفرین است، مورد نفرین است هر کس پس از من به فاطمه علیه السلام دخترم ستم کند و حقش را غصب نماید و او را بکشد .»

 

زیارت فاطمه علیه السلام

۲۰ . پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله می فرمایند:

 

… من زار فاطمه فکانما زارنی … ؛ (۲۰) هر کس فاطمه علیه السلام را زیارت کند، مانند این است که مرا زیارت کرده است .»


 

 

 


مشخصات

آخرین ارسال ها

آخرین جستجو ها